הנושא של גסטרנומיה בארץ כבר הפך לנחלת הכלל. יש כל מיני סוגים של קורס בישול ממטבחי עולם. יש גיבוי תקשורתי רחב על הקולינריה. תחרויות בתקשורת, בתי ספר לבישול. פודסטפס מוביל עם כמה סדנאות מהמקצועיות ביותר שיש.
כולם פתאום רוצים לדעת לבשל. אפשר לומר שהקורונה באמת הובילה לכך שמשום שמסעדות סגורות ואנשים שהיו רגילים לקנות אוכל מוכן, לא יכולים יותר לעשות זאת, התחילו לבשל בבית. זוהי הזדמנות מצוינת לקחת מתכונים מהרשת, ואחרי שתחלוף המגפה, להשתכלל באיזה קורס שישדרג את יכולות הבישול שלכם. כי האוכל שאתם מכינים צריך להיות טעים.
יש הרבה מה ללמוד כאשר מדובר בבישול. אם אתם רוצים להכין מנות מוצלחות, ואין לכם ניסיון, סדנאות בישול יכולה לתת לכם את כל מה שאתם זקוקים לו כדי להכין מנות מנצחות.
מי נרשם לקורס בישול?
קורס בישול מיועד לאנשים שרוצים להתחיל לבשל ולא יודעים לעשות זאת. הוא מיועד לאנשים שיש להם תשוקה גדולה לאוכל אבל אין להם מושג איך מתחילים. בפודסטפס בתל אביב כל סדנאות הבישול כוללים חלק תיאורתי וגם חלק מעשי, כך שיוצאים לא רק עם ניסיון בהכנת מנות אוכל אלא גם עם הבנה למה עושים אותם בצורה מסוימת. לומדים על טכניקות של יישון וצליית בשרים, איך מכינים אוכל איטלקי, יש סדנה לאפיית לחם ועוד סדנאות מעניינות לצמחונים, סדנה לאוכל מקסיקני ועוד.
לקורסים הללו נרשמים צעירים שרוצים לדעת לבשל, זוגות שבינתיים בתהליך שלהם בסדנה גם עובדים על היחסים שלהם. הורים וילדים מתבגרים שבאים לחוות יחד חוויה מיוחדת שונה. שלוש וחצי שעות ביחד וגם היחסים ביניהם משתפרים.
גברים ונשים- שוויון במטבח
אם בעבר כל מי שהיה נכנס למטבח היו בעיקר האימהות. היום השתנתה המגמה. קורסים לבישול מיועדים גם לגברים שמתעניינים במקצוע של סו שף, גברים שרוצים לבשל לעצמם תבשילים שהם אוהבים. היום גברים בהחלט לא רואים בזה מקצוע נשי ויש הרבה מאוד שפים שמנהלים מסעדות שף מוצלחות, עם מנות מיוחדות במינן.
אפשר לומר בצורה חד משמעית שכל הסצנה הקולינרית בישראל כבר לא ממש ים תיכונית. הישראלים אוכלים הכול. החל מאוכל סיני, הודי, יפני ועוד. את המנות האלה הם לא יכולים ללמוד מהאימא או מהסבתא, מדובר על מטבחי עולם. לכן יש הרבה שנרשמים לאיזה קורס בישול שחושף בפניהם את רזי מטבחי העולם. סדנת בישול איטלקית, חלבת או בשרית, סדנת בישול אסיאתית. ביסטרו צרפתי, סדנת בישול משפחתית. סדנת בישול חורפית, סדנה להכנת דים סאם ועד סדנת אפייה בה תוכלו ללמוד מהו לחם מחמצת, איך אופים לחמים ועוד.
חלק תיאורתי וחלק מעשי
מטבח איננו רק מקום לבישול. מטבחי עולם כל אחד בפני עצמו מייצג גם את התרבות וההיסטוריה של המקום שכן, כל מטבח מושפע מהעמים שהיו במקום קודם. כך למשל מטבח איטלקי מושפע מעמים עתיקים שעברו במקום אבל גם תתפלאו ממטבח ערבי ואגב, זה בדיוק מה שאומרים על לידתה של הפיצה, שתושבים ערבים שחיו באיטליה הביאו אתם את הפיתה וכל מה שהיה צריך זה לשים עליה גבינה ורוטב עגבניות והרי לכם פיצה מרגריטה.
סדנת קרניבורים למשל הוא קורס בישול לחובבי הבשר. בסדנה הזאת לומדים על נתחי הבקר, מכירים שיטות וטכניקות של בישול, יישון וצליית בשר. מכינים צלעות בקר ברוטב ברביקיו חמוץ מתוק, תבשיל בקר בסיידר, המבורגר. רצועות בקר חריף בברוקולי וג'ינג'ר. סנייה עם בשר ועוד. כל קורס בישול נמשך שלוש וחצי שעות.