הישראלים אוהבים להשתתף בסדנאות בישול. סדנת בישול איטלקי היא אחת המוצלחות שבהן, בין אם סדנת בישול בשרית או חלבית. יש משהו שמאוד מתאים למזרח התיכון כנראה מבחינת הטעמים והארומה האיטלקית שמתאים לחך הישראלי.
בפודסטפס אפשר למצוא כל מיני סוגים של סדנאות בישול. בכל סדנה יכולים להשתתף עד 15 איש. היא מחולקת לשני חלקים. החלק הראשון הוא תאורתי ומסביר כל מיני דברים שקשורים לסדנה והחלק השני הוא מעשי ובו מתנסים המשתתפים בהכנה של מנות הקשורות לנושא הסדנה שהם בחרו. הסדנה נמשכת שלוש וחצי שעות ומעביר אותה שף מומחה בתחום.
המטבח האיטלקי מאוד אהוב כאמור על הישראלים ואהוב גם בכל העולם. לאורך ההיסטוריה עברו באיטליה עמים שונים וכל אחד מהם השאיר עקבות משלו במטבח. בסופו של דבר אם תחקרו מהם המקורות של המטבח הזה תגיעו לרומאים, לומברדים ונורמנים שעברו שם, ויש לו גם מהשפעות מהמטבח הסלאבי והערבי, הטורקי, היווני ואפילו המטבח היהודי.
המטבח האיטלקי מאוד מגוון והוא שונה בכל מחוז באיטליה. המאכלים האופייניים לכל אחד מהם נחשבים לאוכל איטלקי.
סדנת בישול איטלקי חלבית
מקומות עבודה, זוגות, צעירים ומבוגרים משתתפים בסדנאות בישול כאשר חלקם בוחרים בסדנת בישול איטלקית חלבית. בסדנה זו הם ילמדו על מקורותיו של המטבח ומהם הרכיבים המאפיינים שלו ובחלק המעשי יכינו כמה מנות.
במסגרת סדנת בישול איטלקי הם יכינו סלט פנצנלה המכיל קרעים של גבינת מוצרלה עם קרוטונים גדולים בחומץ בלסמי. זהו סלט איטלקי קלאסי. הם יכינו תבשיל פולנטה המכיל קרם פטריות יער ושמפיניון צלויות עם פרמזן. זו משלבת קמח תירס וגרגרי תירס למרקם חלומי.
בנוסף יכינו המשתתפים ניוקי תפוחי אדמה ברוטב של עגבניות ושקדים וריביולי במילוי של בטטה צלויה בגרמולטה ויין, ריזוטו אל דנטה עם פטריות יין לבן ובטטה ולקינוח ילמדו איך מכינים סופלה שוקולד.
המשתתפים יתנסו בטכניקות החשובות של הכנת בצקים שונים והכנת המנות וכן ילמדו איך מכינים פוקצ'ה.
סדנה בישול איטלקי בשרית
סדנת בישול איטלקי בשרית כוללת הכנה של מנות המורכבות עם בשר, להבדיל מסדנת בישול איטלקי חלבי. בין המנות שילמדו המשתתפים להכין יהיה נתח רוסטביף עם צנוברים קלויים ועגבניות. מדובר על סטייק עבה אשר יש צורך לצרוב אותו על מחבת ולצלות אותו בתנור. הוא מוגש כשהוא פרוס דק ומוגש עם רוטב המכיל צנוברים ועגבניות צלויות.
כן ילמדו המשתתפים בסדנה הכנה של פוקאצ'ה שנעשית מבצק שמרים, ילמדו על הכנת בצק שמרים וכיצד מכינים ואופים אותו בבית.
הם יכינו גם מנה בשם טליאטלה בראגו בקר וירקות, פסטה טרייחה מקמח דורום איטלקי, וילמדו כיצד לעבד את הבצק במכונת פסטה. ראגו הנו תבשיל של בקר, ירקות ועגבניות מה שאנו קוראים לו בארץ בולונז.
מנות נוספות במסגרת הסדנה יהיו ניוקי תפו"א וכן ריביולי במילוי של בטטה צלויה ביין וגרמולטה. לקינוח יכינו המשתתפים בסדנה קינוח של סופלה שוקולד.
מי בא לרסטורנטה?
פירוש המילה רסטורנטה באיטלקית זה מסעדה. בכל מסעדה איטלקית יש תפריט מגוון ושירות מקצועי. בדרך כלל לרסטורנה הולכים האיטלקים גם כדי לאכול וגם כדי לבלות. להבדיל מהליכה ל"טרטוריה" שזו נחשבת כמקום בו סועדים לא כדי לבלות אלא כדי לשבוע. יש כל מיני רמות של מסעדות, יוקרתיות ופשוטות.
כל ארוחה איטלקית נחלקת לשלוש מנות: ראשונה, עיקרית ומנה אחרונה. באירועים מיוחדים מגישים תחילה מתאבנים ונהוג במסעדות איטלקיות רבות להגיש מנות פתיחה קלות, שחלק מהן כאמור לומדים להכין באיזו סדנת בישול איטלקי. כמו פוקאצ'ה, ברוסקטה ועוד.